KUM NYE - Tibetaanse massage

KUM NYE

KUM NYE - Tibetaanse massage (in the lineage of Tulku Lobsang) 

Kum Nye betekent letterlijk het kneden van het subtiele lichaam. Deze massage zorgt ervoor dat subtiele kanalen zich openen, zodat de circulatie van bloed, zuurstof, en energie toeneemt.

Als energie goed circuleert wordt het vuur aangewakkerd waardoor alle omzettingsprocessen in het lichaam kunnen plaatsvinden. Van het aanmaken van het bloed t/m de productie van hormonen en essentie. Dat wil zeggen: alles wat we nodig hebben om het lichaam op te bouwen en dat wat we nodig hebben om compleet geluk te kunnen ervaren.

Bovendien helpt Kum Nye om dingen te zien zoals ze zijn, zodat je kunt beslissen hoe je ermee omgaat. Je kunt inzicht krijgen in wat vastzit, zodat het in beweging kan komen / kan transformeren. Kum Nye helpt de energie te behouden, je geheel te ontspannen en geeft je kracht. 

Specifiek aanbevolen wordt deze massage voor intensieve sporters, degenen die een krachtige beoefening hebben of veel mediteren. Ook als je inspannend werk doet, veel in dezelfde houding zit (geestelijk of lichamelijk) is deze massage heel heilzaam voor je.

Met Kum Nye kunnen we spieren, botten, pezen, beenmerg, rug en de elementen uitgebreid behandelen. Kum Nye kan ook als intensieve oliemassage.

Via de botten bijvoorbeeld bereiken we ook de hormonen.
De (wind) energie in het lichaam ondersteunt het geleidingsvermogen van je botten. Als de energie niet goed stroomt leidt het tot problemen in botten en gewrichten. En hoe beter de circulatie des te groter het geleidingsvermogen. Deze intensivering activeert de essentie / hormonen in de botten en gewrichten.
Door de gewrichten op speciale wijze te masseren produceren we warmte die daarna ook in andere lagen van het lichaam doordringt. Door deze temperatuur en verspreiding van hormonen/essentie kun je in het hele lichaam deze warmte en een bliss gevoel ervaren.

Prijs

Sessie van 60 minuten: €70
Sessie van 90 minuten: €95

Meer info:

https://tulkulobsang.org/en/teachings/kum-nye