Kinder- & Tieneryoga in Zutphen

Holistische Kinderyoga en Tieneryoga

Holistische Kinderyoga

Holistische Kinderyoga bij Yarlung Zutphen

Kinderyoga bij Yarlung Zutphen geef ik vanuit holistische visie. 

Elk kind is van nature heel. Door een bepaalde reden kan het echter zijn dat dit ‘heel-zijn’ moeilijk wordt ervaren.

Het kind wordt met Holistische Kinderyoga in zijn totaliteit gezien en wordt bevestigd in zijn 'natuurlijk helende spel' waarin plezier voorop staat. Een holistische werkwijze bevordert bewustwording en het zelfherstellend vermogen bij kinderen. 

Holistische Kinderyoga bij Yarlung Zutphen

Vanuit holistische visie wordt het kind spelenderwijs benaderd op fysiek en mentaal, maar ook op emotioneel en spiritueel vlak.


Waarom Kinderyoga?

Kinderyoga is fijn voor de ontwikkeling van kinderen, maar het is vooral heel erg leuk om te doen! Het heeft een goede werking op lichamelijk en geestelijk gebied.

Een kinderyoga les kenmerkt zich door een afwisseling van dynamisch bewegen en rustmomenten. Kinderen worden zich door yoga- oefeningen op speelse wijze bewust van hun adem, ontwikkelen hun zintuigen en leren verschil waar te nemen tussen spanning en ontspanning. Kinderyoga elementen kunnen ook in hun dagelijks leven makkelijker integreren. Er ontstaat ruimte voor nieuwe inzichten en mogelijkheden voor het kind om in zijn kracht te komen en in balans te blijven. Door toepassing van stiltespel, visualisatie en ontspanning leren kinderen rust te ervaren, te luisteren naar zichzelf en naar anderen en worden alertheid, lichaamsbesef en creativiteit bevorderd. 


Kinderen in onze moderne wereld

WobbelyogaHolistische Kinderyoga bij Yarlung in Zutphen, yarlung.nl

In onze hectische maatschappij staan kinderen vaak onder een prestatiedruk "snel en beter", hoewel het kind juist de tijd en ruimte nodig heeft.

De "oxytocine factor" ("knuffel hormon" oxytocine) speelt een grote rol in onze leven, vooral in de kinderleeftijd. Door veel moderne gadgets (o.a. tablet, TV, telefoon) krijgt het kind minder aandacht en steeds indirect contact met zijn/haar omgeving. Het lijdt zich uiteindelijk tot steeds rationele visie, meer in zijn/haar hoofd zitten, dus weinig oxytocine (gestimuleerd door Aandacht, Liefde, Warmte, Contact en Verbinding) produceren en zorgt het voor weerstand problemen, moeite met vertrouwen en achterlopende ontwikkeling. 

Onderlinge massage tijdens Holistische Kinderyogales bij Yarlung Zutphen

De dagen van school zijn ook vaak lang, vol van inspanning met maar weinig ruimte voor ontspanning. Ook na school is er vaak weinig tijd voor ontspanning. Te weinig ontspanning kan ervoor zorgen, dat er te veel spanning in het lichaam blijft. Dat kan al op een jonge leeftijd voor lichamelijke en/of mentale klachten zorgen.

Waarom Holistische Kinderyoga bij Yarlung?

Eindontspanning tijdens Holistische Kinderyogales bij Yarlung Zutphen

Yarlung Zutphen biedt kinderen in de leeftijd van ong. 4 jaar tot ong. 12 jaar yogalessen in een rustige, veilige en huiselijke plek. 

Het grootste deel van materialen en producten zijn eco/duurzaam en biologisch.

De Yarlung praktijk is een plek, waar veel te ontdekken is, te doen, maar ook te kijken, te luisteren, te proeven en te dromen! Het 'voelen' neemt daarbij een centrale rol in.

Blotevoetenpad tijdens Holistische Kinderyogales bij Yarlung Zutphen

Vanuit een veilige en niet-competitieve sfeer, kunnen kinderen hun gevoelens en fantasie naar voren brengen, sociale vaardigheden ontwikkelen en zichzelf accepteren zoals ze zijn. 

In mijn yogalessen doen kinderen graag wat ze kunnen en willen. De lessen zijn niet prestatiegericht. 

Yarlung kinderyoga lessen betaan o.a. uit gronding, basishoudingen vanuit kinderyoga, evenwicht- en balansoefeningen, visualisatie en ontspanning, adem- en concentratiespel, onderlinge kindermassage, zintuigenspel, coöperatieve spelvormen, stiltespel/meditatie, fantasie- en belevingsspel, HartFocus, affirmaties.

Elke les heeft een inspirerend thema. De thema's staan dicht bij kinderen belevingswereld en wekken hun belangstelling, bieden houvast en veiligheid. 

Voor wie is de kinderyoga?

Holistische Kinderyoga bij Yarlung wordt in drie kindergroepen aangeboden:

  • voor kinderen 4-6 j
  • voor kinderen 7-9 j
  • voor kinderen 9-12 j

Door al op jonge leeftijd kennis maken met yogawereld kunnen kinderen spelenderwijs ontdekken hoe ze gezond en gelukkig in het leven kunnen staan!

Holistische Kinderyoga bij Yarlung Zutphen, yarlung.nl


Holistische TienerYoga in Zutphen

In de leeftijdsfase van de tiener gebeurt er veel op emotioneel en lichamelijk niveau. 

Er wordt ook veel van tieners gevraagd door school, leeftijdgenoten en ouders. Onder invloed van hormonen ontwikkelt het lichaam ook snel. 

tieneryoga, tiener_yoga, tiener, zutphen, yoa, yarlung, yarlung.nl, tieners_in_zutphen, ontspanning, coach, tiener_coach, coach_voor_tiener, yogacoach, tienertherapie, tieneryoga_in_zutphen

Met fysieke en mentale oefeningen leren tieners hun lichaam goed te gebruiken en evenwicht te zoeken in zichzelf en in de buitenwereld, te concentreren en vitaal te blijven. Via lichaamsbesef komt de tiener tot meer zelfbewustzijn. 

TienerYoga leert je zowel fysiek als mentaal sterker te voelen. Ondanks alle veranderingen en druk je alsnog "thuis te voelen". Je beter te concentreren, energie beter te verdelen, positief en met tevredenheid naar je lichaam en lijf te kijken. 

tieneryoga, tiener_yoga, tiener, zutphen, yoa, yarlung, yarlung.nl, tieners_in_zutphen, ontspanning, coach, tiener_coach, coach_voor_tiener, yogacoach, tienertherapie, tieneryoga_in_zutphen


Yarlung tieneryoga lessen betaan o.a. uit gronding, basishoudingen vanuit tieneryoga, evenwicht- en balansoefeningen, visualisatie en ontspanning, adem- en concentratiespel, onderlinge tienermassage, zintuigenspel, elementen van creatieve therapie, mindfulness en meditatie, fantasie- en belevingsspel, HartFocus, affirmaties.

Elke les heeft een inspirerend thema. De thema's staan dicht bij tieners belevingswereld en wekken hun belangstelling, bieden houvast en veiligheid.