Kristina & YARLUNG

Over yogateacher en YARLUNG naam

Mijn naam is Kristina Brockötter. Ik ben gecertificeerde yoga docente en coach, voor zowel volwassenen als kinderen. En bovenal ben ik moeder van 2 prachtige zoons.

Kristina Brockotter YARLUNG Zutphen, LU JONG Tibetaanse yoga, Tulku Lobsang, Tsa Lung, Tummo, Kum Nye, coaching, babyyoga, kinderyoga, tieneryoga, geboorte, therapeutische yoga

Ik ben opgeleid in Tibetaanse Yoga en Holistische Kinderyoga, creatieve therapie, mindfulness, lichaamswerk, boeddhistische filosofie. 

Belangrijke waarden voor mijn leven en werk zijn liefde en compassie, vertrouwen, humor en (zelf)ontwikkeling.


Geboren in Sint-Petersburg spendeerde ik elke zomer toch in Siberische Sajan gebergte, - een heel magische plek tussen sjamanistische centrum Altay en twee Tibetaans boeddhistische republieken Toeva en Boerjatië (waar sjamanisme de tweede religie blijft).

Vanaf mijn kindertijd voel ik me daarom diep verbonden met de Natuur en Universum. 

 In 2009 heb Universiteit van Architectuur en Bouwkunde afgerond en dezelfde zomer ben in naar Zutphen verhuisd. In Nederland werkte ik  als adviseur waterbouw aan waterveiligheid. Met WO-kennis en werkervaring over water en grond miste ik toch hun (en mijne) ware natuur: spiritualiteit en essentie.

Intens mooi, inspirerend en vormend was de reis met mij man die wij 2013 door Siberië, Mongolië en Tibet maakte. Dat is altijd mijn intense kinderwens geweest. 

Het bracht me uiteindelijk “thuis”, nog dieper bij mezelf en leerde me relativeren en loslaten: ik heb mijn technische baan verlaten en steeds dieper en serieuzer mijn interesses en passies opgepakt. Door verschillende opleidingen en werkzaamheden kreeg ik steeds meer bevestiging dat ik mijn juiste pad (al lang) heb gevonden en nu eindelijk (weer) aan het volgen ben. Ook samen met mijn man zijn we ouders geworden van twee lieve zoons.  In 2017 heb ik mijn yoga praktijk YARLUNG in Zutphen opgericht.

Yarlung Zutphen

Mij interesses liggen in de natuur, Tibetaanse boeddhisme en Siberische sjamanisme, mindfulness, psychologie, traumaverwerking, creatieve therapie, alternatieve geneeswijze, muziek en sport. 

Sinds 2016 student van Tulku Lobsang Rinpoche.

yarlung zutphen yoga lu_jong tulku_lobsang kinderyoga tieneryoga achterhoek meditatie gelderland ontspanning burn_out coach therapie kindertherapie alternatieve yogacoach

Gevolgde opleidingen, retraites and teachings bij Tulku Lobsang :


2016 - Lu Jong Teacher opleiding  (Nederland)
2017 - Tsa Lung workshop (Nederland)
2017 - Tsor Gom workshop (Nederland)
2018 - Certification en teaching Lu Jong  in Plochingen (Duitsland)
2018 - Tummo retreat (Nederland)

2019 - Kum Nye Massage opleiding (Nederland)


Afgeronde opleidingen bij Holistische Kindercentrum Arterre:

  • Baby- & Dreumes yoga (Nijmegen, 2019)
  • Peuter- en Kleuteryoga (Nijmegen, 2017)
  • Kinderyoga (Utrecht, 2017)
  • Therapeutische Kinderyoga (Utrecht, 2018)
  • Tieneryoga (Nijmegen, 2018)
  • Helende verhalen (Helende Verhalen training bij Anneke van der Meer, Nijmegen, 2019)

YARLUNG

Begin 2017, rond de Losar (Tibetaanse Nieuw Jaar), ging onze Tibetaanse vriend en gids Samdup met zijn pelgrim tocht naar het belangrijkste Tibetaans boeddhistisch klooster in Gyantse, Kumbum. Samdup liet in Kumbum voor mij en mijn gezin diverse mantra’s bidden. Dat was voor mij heel bijzonder en ik ben hem daar ontzettend dankbaar voor.

Rond die tijd was ik op zoek naar de juiste naam voor mijn yogapraktijk. 

Op het moment dat Samdup in Tibet de mantra's aan het bidden was, begon het in Zutphen mysterious mooi te sneeuwen. Dit voelde ineens heel feestelijk en bijzonder!

Eindelijk kwam he juiste naam in mij op: YARLUNG!

Yarlung is een grote Tibetaanse rivier, die ontspringt bij de heilige berg Kailash en brengt zijn water door heel Tibet met zich mee. In Tibet stroomt de Yarlung van Westen naar Oosten, dan maakt Yarlung een grote scherpe bocht en stroomt daarna van Oost naar West en verder van Noord naar Zuid.

In India noemen ze Yarlung: "Brahmaputra". De lagere delen van de rivier zijn heilig voor de Hindoes. De rivier mondt samen met de Ganges uit in hun gezamenlijke rivierdelta in Bangladesh; deze delta is de grootste ter wereld. Ook rivieren uit Bhutan en Nepal stromen in deze rivierdelta mee naar de Indische Oceaan.

Tegelijk met het bidden van de mantra's in Tibet, en met het sneeuwen in Zutphen kwam deze prachtige boodschap naar mij toe.


YARLUNG begon in 2017 ook in Zutphen te stromen en biedt momenteel yogalessen, massage en individuele yogacoaching aan iedereen vanaf 3m tot 99+j :


- Tibetaanse yoga LU JONG  (Groepslessen/workshops/personal training)

- Holistische Baby- &Dreumesyoga, Peuter- en Kleuteryoga, Kinderyoga, Tieneryoga

- Therapeutische Kinder- en Tieneryoga  (individuele coach sessies) 

- Tibetaanse massage KUM NYE (voor vrouwen).


Heel graag tot ziens bij YARLUNG!

Tashi Delek! Namaste!