Kristina & Yarlung

Over yogateacher en Yarlung naam

Welkom! 

Allereerst, wat ontzettend leuk dat je op mijn website komt kijken.

Ik zal me even kort voorstellen.

Mijn naam is Kristina Brockötter, ik ben vrouw, echtgenote en moeder van twee zoontjes ... en mezelf :-)

Ik ben werkzaam als gecertificeerde yoga teacher en coach, voor zowel volwassenen als kinderen.

Ik ben opgeleid in Tibetaanse Yoga en Holistische Kinderyoga, mindfulness, lichaamswerk, boeddhistische filosofie. 

Belangrijke waarden voor mijn leven en werk zijn liefde en compassie, accepteren en vertrouwen, humor en zelfontwikkeling.

Mij inspireert natuur, Tibetaanse boeddhisme en Siberische sjamanisme, psychologie en alternatieve geneeswijze, muziek en sport. 

yarlung zutphen yoga lu_jong tulku_lobsang kinderyoga tieneryoga achterhoek meditatie gelderland ontspanning burn_out coach therapie kindertherapie alternatieve yogacoach

Yarlung

Sinds mijn geboorte in St.Petersburg, de stad aan de Baltische zee, voel ik altijd een sterke verbinding met het water. 

In januari 2017, rond de Losar (Tibetaanse Nieuw Jaar), ging onze Tibetaanse gids en vriend Samdup met zijn pelgrim tocht naar het belangrijkste Tibetaans boeddhistisch klooster in Gyantse (Kumbum). Samdup liet in Kumbum voor mij en mijn gezin diverse mantra’s bidden. Dat was voor mij heel bijzonder en ik ben hem daar ontzettend dankbaar voor.

Op het moment dat onze Tibetaanse vriend de mantra's, voor mij en mijn gezin, aan het bidden was, begon het in Zutphen mooi te sneeuwen. Dit voelde ineens heel feestelijk, mysterieus en bijzonder!

Eindelijk kwam het juiste naam in mij op: Yarlung!

Yarlung is een grote Tibetaanse rivier, die ontspringt bij de heilige berg Kailash en brengt zijn water door heel Tibet met zich mee. In Tibet stroomt de Yarlung van Westen naar Oosten, dan maakt Yarlung een grote scherpe bocht en stroomt daarna van Oost naar West en verder van Noord naar Zuid.

In India noemen ze Yarlung: "Brahmaputra". De lagere delen van de rivier zijn heilig voor de Hindoes. De rivier mondt samen met de Ganges uit in hun gezamenlijke rivierdelta in Bangladesh; deze delta is de grootste ter wereld. Ook rivieren uit Bhutan en Nepal stromen in deze rivierdelta mee naar de Indische Oceaan.

Tegelijk met het bidden van de mantra's in Tibet, en met het sneeuwen in Zutphen kwam deze prachtige boodschap naar mij toe.


Yarlung Zutphen begon in 2017 in Zutphen te stromen en biedt yogalessen en individuele yogacoaching aan iedereen vanaf 2,5j tot 99+j:

- Tibetaanse yoga Lu Jong  (Groepslessen/workshops/personal training)

- Holistische Peuter- en Kleuteryoga, Kinderyoga, Tieneryoga

- Therapeutische Kinder- en Tieneryoga in een vorm van individuele coach sessies 

- Holistische Baby- en Dreumesyoga (start voorjaar 2019)

Yarlung Zutphen

Hal graag tot ziens! 

Tashi Delek! Namaste!